Smaczna kolacja, przekąska - sałatka z tuńczyka.
Do zrobienia sałatki zainspirowała mnie koleżanka. To moja, lekka wersja tej sałatki. Wystarczy kilka składników.
Produkty:
tuńczyk z puszki w oleju roślinnym
torebka czerwonego ryżu
kukurydza w puszce
jogurt naturalny
sól morska, pieprz
Sposób przygotowania:
Ryż należy ugotować i przestudzić. Do chłodnego ryżu dodajemy kukurydzę z puszki i tuńczyka. Wszystko dokładnie wymieszać. Do sałatki dodajemy kilka łyżek jogurtu naturalnego i doprawiamy do smaku.
Opcjonalnie do sałatki można dodać jajko gotowane na twardo i ogórka kiszonego. Warto zostawić w lodówce niedoprawioną sałatkę. Dzięki czemu utrzyma swój smak dłużej.
Sałatka jest bardzo smaczna.
Lisi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz