sobota, 4 lipca 2015

Delikatna zupa krem z cukinii.

Produkty:
cukinia
1 l bulionu warzywnego
cebula
czosnek
jogurt naturalny
chleb razowy
przyprawy: curry, sól morska, pieprz
łyżka masła


Sposób przygotowania:

Przygotowanie zupy zaczynam od ugotowania bulionu warzywnego. Po ugotowaniu bulionu nie wyjmuję z niego warzyw. Cebulkę i czosnek bardzo drobno kroję. Cukinię obieram i kroję na plastry. Cebulkę i czosnek podsmażam na maśle. Kiedy cebulka się zeszkli, dodaję pokrojoną cukinię i wszystko razem podsmażam. Do bulionu dodaje usmażoną cukinię, cebulkę i czosnek. Wszystko gotuję kilka minut do miękkości. Zupę należy odstawić do ostygnięcia. Po schłodzeniu należy ją zblendować. Ja do smaku dodaję grzanki z pieczywa razowego i kilka łyżek jogurtu naturalnego.  
Smacznie i zdrowo 
Lisi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz