Delikatna zupa krem z cukinii.
Produkty:
cukinia
1 l bulionu warzywnego
cebula
czosnek
jogurt naturalny
chleb razowy
przyprawy: curry, sól morska, pieprz
łyżka masła
Sposób przygotowania:
Przygotowanie zupy zaczynam od
ugotowania bulionu warzywnego. Po ugotowaniu bulionu nie wyjmuję z
niego warzyw. Cebulkę i czosnek bardzo drobno kroję. Cukinię
obieram i kroję na plastry. Cebulkę i czosnek podsmażam na maśle.
Kiedy cebulka się zeszkli, dodaję pokrojoną cukinię i wszystko
razem podsmażam. Do bulionu dodaje usmażoną cukinię, cebulkę i
czosnek. Wszystko gotuję kilka minut do miękkości. Zupę należy
odstawić do ostygnięcia. Po schłodzeniu należy ją zblendować.
Ja do smaku dodaję grzanki z pieczywa razowego i kilka łyżek
jogurtu naturalnego.
Smacznie i zdrowo
Lisi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz