poniedziałek, 3 sierpnia 2015

Jak gotować po ciąży? - próbne posiłki. 
Delikatny rosół...

Ostatnio nas tu nie było. rozpoczął się sierpień - miesiąc wyzwań. Co raz więcej rozmyślam o moim maleństwie, które już niedługo przyjdzie na świat. Zastanawiałam się jak to będzie karmić dziecko piersią. Czy to trudne? Doszłam do wniosku, że kobiety rodzą, karmią i zajmują się dziećmi od wieków. Zdecydowałam, że będę smakować przepisy dla mam karmiących. Po dzisiejszym rosołku wiem, że są to delikatne dania, ale bardzo syte. 

Jak przygotować taki rosół? 

Produkty:
mała pierś z kurczaka
mała cebula
marchewka
pietruszka
por
seler
przyprawy: pieprz, sól morska, ziele angielskie, liść laurowy
makaron nitki Lubella

Sposób przygotowania:
Pierś przygotować do ugotowania. Oczyszczone mięso włożyć do około 2 litrów wody, dodać liść laurowy i ziele angielskie. Wszystko gotować około pół godziny. W tym czasie należy zbierać szumowiny. Przygotować włoszczyznę i w całości włożyć ją do zagotowanego bulionu. Następnie całość gotować do zmięknięcia warzyw. Po tym czasie wyciągamy z bulionu warzywa i mięso.  W między czasie gotujemy makaron. 

Jak podawać taką zupkę?
Mięso i warzywa pokroić na małe kawałki. dodać do nich makaron i zalać bulionem. 

Taki rosół to dobra opcja dla osób dbających o formę.

Zupka wyszła delikatna i smaczna. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz