Pan hamburger – zdrowa wersja
Tak jak wspominałam moje zachcianki
często dotyczą niezdrowego jedzenia. Frytki i hamburgery z maca
zdrowiu nie służą. Moja wersja hamburgera jest o wiele zdrowsza i
smaczniejsza.
Do przygotowania hamburgera potrzebne
są:
mięso mielone z łopatki
pół cebuli
ząbek czosnku
pieprz
papryka słodka
oregano
bułka żytnia
żółty ser
sałata
pomidor
rzodkiewka
i inne warzywa według uznania.
Dodatkowo keczup i musztarda według
potrzeb.
Cebulkę, czosnek i przyprawy siekam w
blenderze. Wszystko dodaję do mięsa i mieszam. Rozgrzewam piekarnik
do około 200 stopni używając funkcji grillowania. Uklepuję
kotlety i piekę do zarumienienia. Następnie przekręcam tak, aby z
każdej strony były upieczone.
Pod koniec ser układam na mięsie żeby
się rozpuścił. Do bułki wkładam ulubione dodatki, kotleta z
serem i gotowe.
Smaczne i wartościowe.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz