środa, 13 maja 2015

Pan hamburger – zdrowa wersja

Tak jak wspominałam moje zachcianki często dotyczą niezdrowego jedzenia. Frytki i hamburgery z maca zdrowiu nie służą. Moja wersja hamburgera jest o wiele zdrowsza i smaczniejsza.

Do przygotowania hamburgera potrzebne są:

mięso mielone z łopatki
pół cebuli
ząbek czosnku
pieprz
papryka słodka
oregano


bułka żytnia
żółty ser
sałata
pomidor
rzodkiewka
i inne warzywa według uznania.

Dodatkowo keczup i musztarda według potrzeb.
Cebulkę, czosnek i przyprawy siekam w blenderze. Wszystko dodaję do mięsa i mieszam. Rozgrzewam piekarnik do około 200 stopni używając funkcji grillowania. Uklepuję kotlety i piekę do zarumienienia. Następnie przekręcam tak, aby z każdej strony były upieczone.
Pod koniec ser układam na mięsie żeby się rozpuścił. Do bułki wkładam ulubione dodatki, kotleta z serem i gotowe.



Smaczne i wartościowe.  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz