poniedziałek, 29 czerwca 2015

Kotlety mielone z kapustą w środku...

Kilka dni temu zrobiłam kotlety mielone, zmodyfikowane... Naszła mnie ochota na prawdziwego kotlecika. Nie przepadam za smażonym jedzeniem, ale raz na jakiś czas nikomu nie zaszkodzi.

Produkty:
mięso mielone wołowo-wieprzowe
ugotowany ryż biały lub brązowy
sól morska, pieprz
młoda kapusta ¼ główki
cebula
czosnek
bułka pszenna
jajko
olej rzepakowy
bułka tarta

Sposób przygotowania
Bułkę zalać ciepłą wodą tak by nasiąkła. Do mięsa dodać jajko, posiekaną cebulkę i ząbek czosnku. Bułkę i mięso wymieszać. Kapustę posiekać na małe kawałeczki. Opłukać i odcisnąć wodę. Do mięsnej masy dodać ryż i kapustę. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać, doprawić do smaku. Z powstałej masy formować kotleciki i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć na oleju rzepakowym do zarumienienia. Wszystkie kotlety podpiec w piekarniku.



Wyszło wyśmienicie...

Lisi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz