Jak zrobić delikatne kotlety schabowe?
Schab to bardzo smaczne mięso. Niestety bez odpowiedniego przygotowania może nam wydawać się zbyt twarde. Ja znalazłam sposób na przygotowanie delikatnych kotlecików.
Produkty:
kotlety ze schabu
pieprz sól morska
jogurt naturalny
jajko
bułka tarta
oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Kotlety dokładnie rozbiłam tłuczkiem. Jajko wymieszałam z jogurtem naturalnym i doprawiłam. Kotlety marynowałam około dwóch godzin w powstałym kremie z jajka i jogurtu. Następnie obtaczałam je w bułce tartej i smażyłam na oliwie z oliwek. Wybrałam oliwę ponieważ po smalcu dokuczają mi bóle brzucha.
Kotleciki wychodzą delikatne i bardzo smaczne. Można je dodatkowo podpiec w piekarniku.
Lisi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz