Zupa buraczana - idealna dla mamy karmiącej piersią
Kolejna zupa, która dobrze smakuje i nie zaszkodzi naszym maleństwom.
Produkty:
Włoszczyzna: seler, 2-3 marchewki, 2 pietruszki
Przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie
4 małe buraki
4 małe ziemniaki
jogurt naturalny
Sposób przygotowania:
Włoszczyznę obrałam i przygotowałam z niej około 2 litry bulionu. Seler i pietruszkę gotowałam w całości. Marchewkę pokroiłam w małe talarki. Dodałam wszystkie przyprawy. Buraki i ziemniaki obrałam. Pokroiłam warzywa w kostkę, Wrzuciłam je do zupy i gotowałam do zmięknięcia buraczków. Zupę zabielałam bezpośrednio w miseczce łyżką jogurtu naturalnego.
Dodam, że mój J. nie znosi barszczu, ale zupa buraczkowa mu posmakowała.
Wyszło smacznie i zdrowo.
Lisi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz