poniedziałek, 26 października 2015

Kotlety indycze z cukinią - zawijaki z cukinią.

W mojej jesiennej kuchni cukinia ma stałe miejsc. Uwielbiam potrawy z tym warzywem. Pierwszy raz zawijaki przygotowałam w zeszłym roku. Koleżankom bardzo posmakowały, na tyle, że nie zostało nic dla ukochanego. Tym razem wyszły jeszcze smaczniejsze.

Produkty:
surowe kotlety z piersi indyka
cukinia
curry, sól, oregano, bazylia, pieprz, papryka słodka
oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:
Kotlety rozbiłam za pomocą tłuczka. Obtoczyłam je w marynacie z oliwy, soli, oregano i bazylii.  Pozostawiłam je w lodówce na około jedną godzinę.
Cukinię pokroiłam w paski i talarki. Obtoczyłam je w przyprawach: curry, papryce słodkiej i w pieprzu.  Kotlety delikatnie podsmażyłam na patelni grillowej. Kotlety muszą być na wpół surowe. Na tej samej patelni przygrzałam cukinię.
Paski cukinii zawijałam w kotlety i upinałam je za pomocą wykałaczek. Wszystkie kotlety włożyłam do naczynia żaroodpornego. Na wierzchu ułożyłam pozostałą cukinię.
Jako dodatek ugotowałam czerwony ryż.

Pyszota.
Lisi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz