Pierożki z kaszą gryczaną i białym serem.
Pierożki zjadłam na obiad, a część czeka w zamrażarce. W farszu nie ma cebuli, ponieważ może ona wzdymać małe dziecko.
Produkty:
Ciasto:
dwie szklanki mąki pszennej
2/3 szklanki ciepłej wody
szczypta soli
Farsz:
kasza gryczana
ser biały półtłusty
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Do mąki z solą stopniowo dodawałam wodę. Ciasto powinno być rozciągliwe i nie przyklejać się do wałka. Ciasto rozwałkowałam i za pomocą szklanki przygotowałam małe porcje na pierożki.
Kaszę gryczaną zblendowałam z białym serem. Dodałam pieprz i sól do smaku. Takim farszem wypełniłam ciasto. Pierogi gotowałam 25 minut w parowarze.
Jak zamrozić pierożki?
Na tacce wstawiłam pojedyncze sztuki do zamrażarki. Po godzinie przesypałam je do specjalnych woreczków i pozostawiłam w zamrażarce.
Bardzo smaczny obiad. Dla mamy karmiącej piersią będzie idealny z dodatkiem sałaty lub gotowanych warzyw.
Lisi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz