Makaron ze szpinakiem – błyskawiczny
obiad.
Dziś gotowałam tylko dla siebie. Jak
już kiedyś wspominała staram się odżywiać zdrowo. Cały czas
uczę się jak to robić. Przy tym kuszą mnie nowe smaki. Takie,
których nikt nie pokazał mi w dzieciństwie. Na rynku spożywczym
mamy wiele pysznych i zdrowych produktów. Wystarczy wytrwać miesiąc
bez słonych i słodkich przekąsek, fast foodów i innych
niezdrowych rzeczy, aby móc się otworzyć na nowe produkty. Wiem z
własnego doświadczenia, że po odrzuceniu wysoko przetworzonych
produktów odzyskałam smakową ciekawość.
Produkty
ser biały półtłusty
ser feta
jogurt naturalny
szpinak baby
czosnek
dymka
przyprawy: pieprz i sól morska
makaron pełnoziarnisty
Sposób przygotowania
Na patelni przysmażyłam dymkę i
czosnek. Pokroiłam szpinak i przysmażyłam go na oliwie z oliwek.
Po zmięknięciu do szpinaku dodałam sery zmieszane z jogurtem.
Wszystko doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Makaron ugotowałam według przepisu na
opakowaniu.
Celowo nie podaję miar, ponieważ dziś
gotowałam na tak zwane oko.
Obiad smaczny i zdrowy
Lisi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz