wtorek, 19 maja 2015

Makaron ze szpinakiem – błyskawiczny obiad.

Dziś gotowałam tylko dla siebie. Jak już kiedyś wspominała staram się odżywiać zdrowo. Cały czas uczę się jak to robić. Przy tym kuszą mnie nowe smaki. Takie, których nikt nie pokazał mi w dzieciństwie. Na rynku spożywczym mamy wiele pysznych i zdrowych produktów. Wystarczy wytrwać miesiąc bez słonych i słodkich przekąsek, fast foodów i innych niezdrowych rzeczy, aby móc się otworzyć na nowe produkty. Wiem z własnego doświadczenia, że po odrzuceniu wysoko przetworzonych produktów odzyskałam smakową ciekawość.

Produkty

ser biały półtłusty
ser feta
jogurt naturalny
szpinak baby
czosnek
dymka
przyprawy: pieprz i sól morska
makaron pełnoziarnisty

Sposób przygotowania

Na patelni przysmażyłam dymkę i czosnek. Pokroiłam szpinak i przysmażyłam go na oliwie z oliwek. Po zmięknięciu do szpinaku dodałam sery zmieszane z jogurtem. Wszystko doprawiłam do smaku solą i pieprzem.
Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu.
Celowo nie podaję miar, ponieważ dziś gotowałam na tak zwane oko.

Obiad smaczny i zdrowy  

Lisi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz