wtorek, 9 czerwca 2015

Zdrowe i lekkie spaghetti!!!

Uwielbiam makarony... Odkąd zaczęłam jeść razowy makaron po takim obiedzie czuje się pełniejsza i bardziej nasycona. Zauważyłam również pewną różnicę w smakach makaronów. Niektóre białe makarony po ugotowaniu robią się sztucznie śliskie, a ich smak jest dziwny. Choć na etykietach tych makaronów nic nie wygląda podejrzanie to ich smak mnie odrzuca. Z białych makaronów dobry smak ma, np.: Lubella. Swój brązowy makaron kupuję w Biedronce i bardzo mi smakuje.

Produkty:
dobrej jakości mięso mielone wołowo-wieprzowe
kilka pomidorów
czosnek
cebula
oregano
bazylia
pieprz
sól morska
słodka papryka
olej
ser żółty do posypania
makaron pełnoziarnisty

Sposób przygotowania:

Mięso podsmażyłam na małej ilości oleju. Doprawiłam solą morską, pieprzem i słodką papryczką. Pomidory obrałam ze skóry. Pokrojone pomidory wraz z czosnkiem i cebulą zmiksowałam w blenderze. Do powstałego sosu wsypałam przyprawy. Kiedy mięso było dostatecznie przysmażone dolałam sos i wszystko dusiłam pod przykryciem. W międzyczasie ugotowałam makaron.


Jak wyszło?
Zdrowo i pysznie :D


Lisi


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz