Pyszne drugie śniadanko
Tak jak już wspominałam staram się
odżywiać zdrowo i sama gotować smaczne potrawy. Drugie śniadanie
powinno być lżejsze od pierwszego, ale zaspokoić głód aż do
obiadu. Zazwyczaj zjadam owoc, warzywa, albo kanapkę. Jogurt
naturalny to bogactwo wapnia, potasu i magnezu. Nie dajmy się jednak
zwieść kolorowym opakowaniom, dodatkom zbóż. Robiąc zakupy i
czytając etykiety nauczyłam się, że producenci dodając zboża,
owoce, płatki dosypują różne sztuczne dodatki, aby jogurt się
nie psuł. Dlatego najlepiej mieszać jogurt naturalny z tym co sami
kupimy. Nie przepadam za mieszaniem owoców z innymi produktami,
dlatego podjadam je oddzielnie. Przed jogurtem zjadłam brzoskwinię.
Smakosze mogą spokojnie dodać banana, borówki lub inne owoce do
samego jogurtu.
Produkty:
płatki owsiane
jogurt naturalny
pestki słonecznika
dwie kostki gorzkiej czekolady
Sposób przygotowania:
Płatki owsiane i pestki słonecznika
uprażyć na suchej patelni. Kostki czekolady zetrzeć na tarce.
Wszystkie produkty układać warstwami w szklance: prażone płatki i
słonecznik, jogurt, czekolada, jogurt, prażone płatki, itd...
Pyszne drugie śniadanko...
Lisi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz