czwartek, 9 lipca 2015

Pyszne drugie śniadanko

Tak jak już wspominałam staram się odżywiać zdrowo i sama gotować smaczne potrawy. Drugie śniadanie powinno być lżejsze od pierwszego, ale zaspokoić głód aż do obiadu. Zazwyczaj zjadam owoc, warzywa, albo kanapkę. Jogurt naturalny to bogactwo wapnia, potasu i magnezu. Nie dajmy się jednak zwieść kolorowym opakowaniom, dodatkom zbóż. Robiąc zakupy i czytając etykiety nauczyłam się, że producenci dodając zboża, owoce, płatki dosypują różne sztuczne dodatki, aby jogurt się nie psuł. Dlatego najlepiej mieszać jogurt naturalny z tym co sami kupimy. Nie przepadam za mieszaniem owoców z innymi produktami, dlatego podjadam je oddzielnie. Przed jogurtem zjadłam brzoskwinię. Smakosze mogą spokojnie dodać banana, borówki lub inne owoce do samego jogurtu.

Produkty:
płatki owsiane
jogurt naturalny
pestki słonecznika
dwie kostki gorzkiej czekolady


Sposób przygotowania:
Płatki owsiane i pestki słonecznika uprażyć na suchej patelni. Kostki czekolady zetrzeć na tarce. Wszystkie produkty układać warstwami w szklance: prażone płatki i słonecznik, jogurt, czekolada, jogurt, prażone płatki, itd...

Pyszne drugie śniadanko...


Lisi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz