Bardzo szybki, bardzo tani, niedzielny
obiad – potrawka z kurczaka.
Pusta lodówka, zamrożona pierś z
kurczaka, puszka fasoli i przyprawy. Postanowiłam wyczarować jakiś
smaczny obiad.
Produkty:
pierś z kurczaka
fasolka czerwona z puszki
ryż (biały lub brązowy)
przyprawy: słodka papryka, curry, sól
i pieprz
oliwa z oliwek
Sposób przygotowania:
Przygotowanie jest banalnie proste.
Pierś należy pokroić na małe kawałeczki i zamarynować w wyżej
wymienionych przyprawach z oliwą z oliwek. Kurczak musi złapać
smak więc warto go odstawić do lodówki na około godzinę czasu.
Patelnie rozgrzewamy i przekładamy na nią kurczaka z oliwą.
Wszystko podsmażamy do białości i dodajemy fasolę z puszki.
Wszystko podsmażamy i mieszamy. Uwaga warto zlać wytopiony
tłuszczyk. W tym czasie gotujemy ryż. Na koniec wsypujemy ugotowany
ryż do potrawki i wszystko podsmażamy.
Wyszło wręcz genialnie...
Pysznie i smacznie. Lisi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz