poniedziałek, 28 września 2015

Bardzo szybki, bardzo tani, niedzielny obiad – potrawka z kurczaka.

Pusta lodówka, zamrożona pierś z kurczaka, puszka fasoli i przyprawy. Postanowiłam wyczarować jakiś smaczny obiad.



Produkty:
pierś z kurczaka
fasolka czerwona z puszki
ryż (biały lub brązowy)
przyprawy: słodka papryka, curry, sól i pieprz
oliwa z oliwek

Sposób przygotowania:

Przygotowanie jest banalnie proste. Pierś należy pokroić na małe kawałeczki i zamarynować w wyżej wymienionych przyprawach z oliwą z oliwek. Kurczak musi złapać smak więc warto go odstawić do lodówki na około godzinę czasu. Patelnie rozgrzewamy i przekładamy na nią kurczaka z oliwą. Wszystko podsmażamy do białości i dodajemy fasolę z puszki. Wszystko podsmażamy i mieszamy. Uwaga warto zlać wytopiony tłuszczyk. W tym czasie gotujemy ryż. Na koniec wsypujemy ugotowany ryż do potrawki i wszystko podsmażamy.

Wyszło wręcz genialnie...
Pysznie i smacznie. Lisi


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz