Smaczne śniadanie – lekka pasta
jajeczna.
Odkąd jestem w ciąży jajka mogę
jeść na okrągło. W każdej postaci. Oczywiście zgodnie z
zaleceniami położnej i lekarzy unikam surowych jaj,
niedogotowanych. Jak szybko zrobić pastę jajeczną?
Produkty:
jajka
jogurt naturalny
masło
warzywa (pomidor, ogórek lub sałata)
pieczywo
sól
pieprz
Sposób przygotowania:
Jajka ugotowałam na twardo w wodzie z
dodatkiem soli. Obrane jajka rozgniotłam widelcem i dodałam łyżkę
masła i 2-3 łyżki jogurtu naturalnego. Wszystko dokładnie
wymieszałam ugniatając. Powstałą pastę doprawiam i nakładałam
na pieczywo. I gotowe.
Prosto, szybko, smacznie...
Pamiętajcie, że pełnowartościowe
śniadanie musi zawierać owoc lub warzywa. :)
Lisi
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz