sobota, 3 października 2015

Smaczne śniadanie – lekka pasta jajeczna.

Odkąd jestem w ciąży jajka mogę jeść na okrągło. W każdej postaci. Oczywiście zgodnie z zaleceniami położnej i lekarzy unikam surowych jaj, niedogotowanych. Jak szybko zrobić pastę jajeczną?


Produkty:
jajka
jogurt naturalny
masło
warzywa (pomidor, ogórek lub sałata)
pieczywo
sól
pieprz

Sposób przygotowania:
Jajka ugotowałam na twardo w wodzie z dodatkiem soli. Obrane jajka rozgniotłam widelcem i dodałam łyżkę masła i 2-3 łyżki jogurtu naturalnego. Wszystko dokładnie wymieszałam ugniatając. Powstałą pastę doprawiam i nakładałam na pieczywo. I gotowe.
Prosto, szybko, smacznie...
Pamiętajcie, że pełnowartościowe śniadanie musi zawierać owoc lub warzywa. :)


Lisi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz