środa, 11 listopada 2015

Schab w sosie musztardowo-jogurtowym

W tym sosie mieszają się dwa smaki: słodki i ostry. Duszenie schabu sprawia, że staje się on miękki i delikatny. Praktycznie rozpada się pod widelcem.



Produkty:
pokrojony schab na kotlety
sól morska
pieprz
musztarda dijon
jogurt naturalny
liść laurowy
ziele angielskie
oliwa z oliwek
woda

Sposób przygotowania:
Kotlety obsypałam pieprzem i solą. Dokładnie je rozbiłam, a następnie krótko podsmażyłam na łyżce oliwy z oliwek. Wszystkie kotlety zalałam wodą z przyprawami (liść laurowy, ziele angielskie) i dusiłam aż do zmięknięcia mięsa. Następnie odlałam wodę do szklanki i zmieszałam ją z trzema łyżkami musztardy oraz z jogurtem naturalnym. Wszystko dusiłam jeszcze kilka minut, aby mięso nabrało odpowiedniego smaku.

Wyszło smakowicie z dodatkiem batatów i sałaty.
Lisi

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz